Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/33773
Назва: Міжнародні стандарти інклюзивного розвитку як основа формування ефективної економічної політики держави
Автори: Манцуров, Ігор
Манцуров, Дмитро
Храпунова, Яна
Ключові слова: Вдосконалення державної економічної політики
оцінювання стану економіки та соціальної сфери
«патологічність» і «токсичність» економіки
частинні та інтегральні показники
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Манцуров, І. Міжнародні стандарти інклюзивного розвитку як основа формування ефективної економічної політики держави [Текст] / Ігор Манцуров, Дмитро Манцуров, Яна Храпунова // Журнал європейської економіки. – 2018. – Т. 17, № 4. – С. 413-437.
Короткий огляд (реферат): До певної міри узагальнено розробки авторів у галузі інтегрального оцінювання стану та динаміки економічного розвитку України. Підсумовано ці багаторічні дослідження та окреслено мету статті як концептуальне визначення інклюзивного зростання у форматі його трактування впливовими міжнародними організаціями, оцінювання відповідності стану економіки і соціальної сфери України стандартам інклюзивного зростання та розроблення на цій основі заходів державної політики, реалізація яких сприятиме подоланню кризових явищ в економіці країни і протидії глобальним викликам сьогодення. Зазначено, що особливий інтерес викликає аналіз нових підходів до протидії цим викликам, розроблених міжнародною спільнотою у форматі реалізації концепції інклюзивного зростання. Найбільш концентровано ці підходи викладено у програмному документі Ради ОЕСР, який має назву «Нові підходи до протидії економічним викликам» (англ. – New Approaches to Economic Challenges – NAEC) та формує важливий системний процес, спрямований на розроблення і послідовне поліпшення аналітичної діяльності та інструментарію, які мають використовуватися міжнародними організаціями й урядами окремих країн з метою вирішення питань, окреслених вище. На основі використання методу головних компонент удосконалено методологію оцінювання стану економіки і соціальної сфери України та здійснено аналіз відповідності цього стану міжнародним стандартам інклюзивного розвитку. За результатами аналізу зроблено важливий концептуальний висновок щодо невідповідності нині діючої моделі економічної поведінки України викликам сьогодення, що, відповідно, призводить до такого стану економіки і соціальної сфери України, якому властиві ознаки «патологічності» та «токсичності». За результатами багатовимірного оцінювання стану економіки України розроблено практичні рекомендації щодо вдосконалення державної економічної політики, реалізація якої, на думку авторів, сприятиме досягненню стандартів сталого інклюзивного розвитку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/33773
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 17 (№4) Грудень 2018

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Манцуров.pdf355.71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.