Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/31482
Назва: Детермінанти економічного зростання країн, що розвиваються
Автори: Зварич, Роман
Ключові слова: ВВП на душу населення
економічне зростання
економічний розвиток
країни, що розвиваються
прямі іноземні інвестиції
розвинені країни
створена додана вартість
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Зварич, Р. Детермінанти економічного зростання країн, що розвиваються [Teкст] / Роман Зварич // Журнал європейської економіки. - 2018. - Т. 17, № 1. - С. 20-35.
Короткий огляд (реферат): Зазначено, що дослідження детермінант економічного зростання країн, які розвиваються, присвячене оцінці перспектив розвитку даної групи та її конвергенції з розвиненими країнами. Вказано, що мета полягає у встановленні детермінант економічного зростання країн, які розвиваються, для подальшого напрацювання висновків щодо їх розвитку і конвергенції з розвиненими країнами. Окреслено, що об’єктом дослідження є економічний розвиток країн, які розвиваються. Досліджено концепцію розвитку в розрізі двох загальних підходів, оцінено її критичні зауваження та виявлено історичні зв’язки між індустріалізацією й економічним зростанням. Встановлено зв’язок між темпами зростання населення країн, що розвиваються, та їх відхиленням у доходах на душу населення і часткою у світовому ВВП. Визначено місце країн, що розвиваються, у світовому промисловому виробництві й експорті та виявлено вплив індустріалізації на міжнародну торгівлю й інвестиції. Досліджено ступінь залучення людського і фізичного капіталу у виробництво природних ресурсів та створення доданої вартості. Проаналізовано світовий рівень реальної заробітної плати і визначено ступінь його сприяння у досягненні високих кінцевих результатів праці. Оцінено рівень інфляції та його вплив на прибутковість інвестиційних проектів і конкурентоспроможність країн. Сформульовано висновки щодо розвитку країн, які розвиваються, та окреслено перспективи їх конвергенції з розвиненими країнами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/31482
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 17 (№1) Березень 2018

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Зварич.pdf269.25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.