Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/31474
Назва: Перспективи розвитку експорту України в умовах євроінтеграції
Автори: Мельник, Тетяна
Пугачевська, Катерина
Ключові слова: Експортна орієнтованість
імпортозалежність
ефективність експорту
структура використання імпорту
система національних рахунків
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Мельник, Т. Перспективи розвитку експорту України в умовах євроінтеграції [Teкст] / Тетяна Мельник, Катерина Пугачевська,// Журнал європейської економіки. - 2018. - Т. 17, № 2. - С. 208-224.
Короткий огляд (реферат): Проведено компаративний аналіз коефіцієнта участі у міжнародному поділі праці та коефіцієнта ефективності експорту України й основних її торговельних партнерів. Проаналізовано індикатори розвитку експорту товарів і послуг до країн ЄС. На основі таблиць «витрати-випуск» розраховано експортну орієнтованість, імпортозалежність та структуру використання імпорту окремих видів економічної діяльності. Визначено, що низька частка імпорту товарів у валовому нагромадженні на тлі неспроможності вітчизняної науки продукувати інноваційно й технологічно новітні товари свідчить про консерватизм у промисловій політиці та виробництво на технічно застарілому устаткуванні. Зазначено, що найімовірніше у майбутньому експортний потенціал України стимулюватиме зростання попиту з боку основних партнерів з країн ЄС. Наголошено, що подорожчання товарів для проміжного споживання з-за кордону і погіршення цінових умов торгівлі будуть стримувати можливості нарощування вітчизняного експорту.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/31474
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 17 (№2) Червень 2018

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мельник.pdf279.56 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.