Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/31473
Назва: Поширення макропруденційного регулювання та орієнтири макропруденційної політики НБУ
Автори: Козюк, Віктор
Ключові слова: Макропруденційна політика
системна вразливість
проциклічність фінансової системи
потоки капіталу
сировинні економіки
леверидж
буфери капіталу
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Козюк, В. Поширення макропруденційного регулювання та орієнтири макропруденційної політики НБУ [Teкст] / Віктор Козюк // Журнал європейської економіки. - 2018. - Т. 17, № 2. - С. 185-207.
Короткий огляд (реферат): Зазначено, що посткризове поширення макропруденційного регулювання потребує узагальнень й ідентифікації способів адаптації для потреб України. Обґрунтовано, що сформований консенсус щодо таксономії макропруденційних інструментів та їхнього функціоналу наразі кореспондує з емпіричними результатами досліджень, які засвідчують потенційну ефективність таких інструментів у гальмуванні експансії кредиту і цін активів. Наголошено, що макропруденційна політика може виявитись вразливою до можливостей запозичення за кордоном та перетікання позикової активності у нерегульовані сегменти фінансової системи. Вказано, що сировинні економіки формують окремий профіль країн, в яких макропруденційна політика призначена знизити вразливість до коливання сировинних цін. Акцентовано, що макропруденційні інструменти можуть допомогти послабити надмірну експансію кредиту в неекспортних секторах і обмежити його секторну концентрацію, таким чином відкриваючи нові можливості для структурної політики. Доведено, що орієнтири макропруденційної політики НБУ мають визначатись специфікою реалізації макропруденційної політики в умовах обумовленості потоків капіталу сировинними цінами та враховувати інституціональні викривлення олігархічного банкінгу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/31473
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 17 (№2) Червень 2018

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Козюк.pdf311 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.