Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/30307
Назва: Сучасний стан соціокультурної функції української сім'ї
Автори: Івасюк, Юрій
Ключові слова: соціокультурна функція сім’ї
сімейний інститут
подружжя
суспільство
ціннісні орієнтації
Дата публікації: 2007
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Івасюк, Ю. Сучасний стан соціокультурної функції української сім'ї [Текст] / Юрій Івасюк // Психологія і суспільство. – 2007. – № 4. – С. 105-109.
Короткий огляд (реферат): Сім’я - це не тільки соціальний інституту, а й певний вияв морально-психологічної згуртованості людей, характерною рисою якої є міжособистісні стосунки. З цього випливає, що сім’ю можна розглядати і як соціальний інституту, і як специфічну соціальну спільноту людей чи малу соціальну групу. Якщо вивчати розвиток сім’ї в історичному аспекті, то, порівняно із сім’єю минулого, особистісно-психологічний момент відіграє значно вагомішу роль. Але, як відомо, індивідуальний розвиток людини залежить від соціуму, а особисте - це специфічний формовияв суспільного. Звідси випливає, що від характеру суспільства значною мірою залежать і сімейні стосунки, особливо міжособистісні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/30307
Розташовується у зібраннях:Психологія і суспільство 2007, № 4 (30)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Івасюк.pdf353.57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.