Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/30004
Назва: Гроші та кредит
Автори: Дзюблюк, О. В.
Адамик, Б. П.
Балянт, Г. Р.
Іващук, О. О.
Малахова, О. Л.
Галіцейська, Ю. М.
Рудан, В. Я.
Сороківська, З. Р.
Чайковський, Я. І.
Ключові слова: гроші
теорії грошей
грошовий обіг
грошові потоки
грошоий ринок
грошові системи
інфляція
кредит
процент
фінансове посередництво
комерційний банк
центральний банк
грошово-кредитна політика
валютний ринок
валютні системи
Дата публікації: 2018
Видавництво: Тернопіль, ТНЕУ
Бібліографічний опис: Гроші та кредит [Електронний ресурс] : підручник / О. В. Дзюблюк, Б. П. Адамик, Г. Р. Балянт [та ін.] ; за ред. О. В. Дзюблюка. - Тернопіль : ТНЕУ, 2018. - 892 с.
Короткий огляд (реферат): У чотирьох частинах підручника послідовно розглянуто загальнотеоретичні аспекти функціонування грошей, кредиту, банків і валютних відносин у ринковій економіці. Розгляд фундаментальних положень грошової теорії й теорії кредиту безпосередньо пов’язаний із практикою організації грошових відносин, механізмів фінансового посередництва та грошово-кредитного регулювання економіки. Проаналізовано й узагальнено основні тенденції розвитку грошового обігу, кредитування і банківської системи, дано оцінку їх взаємозв’язку з перебігом макроекономічних процесів та глобальними аспектами світового господарства. Підручник надає цілісне уявлення про механізми функціонування грошового ринку, формування грошової пропозиції, розвиток інфляційних процесів і вплив монетарної політики центрального банку на всі сфери економічних відносин. У книзі представлена теоретична база, необхідна для розуміння ролі і функцій кредиту, кредитних відносин та основних видів банківських операцій у забезпеченні неперервності розширеного відтворення. Значна увага приділена міжнародним аспектам організації грошово-кредитних відносин, пов’язаних із функціонуванням валюти, валютних ринків, валютних систем та міжнародних валютних організацій, що відображає ключову роль грошей і кредиту у формуванні усіх господарських зв’язків як на рівні національної, так і на рівні світової економіки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/30004
ISBN: 978-966-654-469-1
Розташовується у зібраннях:Підручники і навчальні посібники

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dziubluk_Groshi_ta_kredyt.pdf8.78 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.