Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/29981
Назва: Модель психоаналітичної допомоги травмованим підліткам
Автори: Хархан, Оксана
Дата публікації: 2005
Видавництво: ТДЕУ
Бібліографічний опис: Хархан, О. Модель психоаналітичної допомоги травмованим підліткам [Текст] / Оксана Хархан // Психологія і суспільство. – 2005. – № 4. – С. 136-146.
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто структуру віктимності травмованих підлітків, що складається з афекту, котрий залишився після отриманої травми, механізму психологічного захисту, що спрямований на знищення чи зняття інтенсивності афекту і на формування такого світосприймання, яке б гарантувало відсутність повторних травм та забороненого неусвідомлюваного бажання і способу його реалізації. Віктимність припускає психологічну готовність “платити” одержанням травми за задоволення несвідомого потягу, тому у важких випадках спостерігаються “серії” травматизації (наприклад, хронічне попадання у ситуації, пов’язані із сексуальним примусом). Наведені моделі терапевтичної допомоги травмованим підліткам з урахуванням рівня виявленої віктимної активності, специфіки травматичних переживань, зумовлених їхнім типом особистісної організації, та ступеня пато-логізації дитяче-батьківських стосунків (ДБС), що впливає на генезис віктимності підлітків.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/29981
Розташовується у зібраннях:Психологія і суспільство 2005, № 4 (22)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Хархан.pdf556.02 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.