Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/29977
Назва: Ціннісні орієнтації у системі становлення особистості
Автори: Павліченко, Анатолій
Ключові слова: особистість
свідомість
психосоціальний розвиток
цінності
потреби
мотиви
значення (значущість)
смисл
аксіо-сфера
ціннісні орієнтації
цільові настановлення
ціннісно-орієнтаційна сфера
Дата публікації: 2005
Видавництво: ТДЕУ
Бібліографічний опис: Павліченко, А. Ціннісні орієнтації у системі становлення особистості [Текст] / Анатолій Павліченко // Психологія і суспільство. – 2005. – № 4. – С. 98-120.
Короткий огляд (реферат): Проблемі ціннісних орієнтацій як важливого психологічного конструкта особистості належить одне з провідних місць у дослідженні людської поведінки та її саморегуляції. Цінності зорієнтовують діяльність індивіда, а також істотно впливають на процес становлення особистості. Вони є багатоаспектним психологічним утворенням, яке системно характеризує культурний розвиток людини. Особистісні цінності -це найдієвіший психологічний механізм регуляції поведінки особи, котрий підтверджує усталеність її психічних властивостей. Ціннісні орієнтації індивіда визначають шлях привласнення духовного потенціалу суспільства, перетворення культурних цінностей у стимули і мотиви поведінки. Особистість як системна структура якостей і рис людини продукується суспільними відносинами, в які вона вступає у процесі власної діяльності і взаємин із довкіллям. Із соціальною природою людської діяльності пов’язаний вплив, зумовлений суспільними нормами, самооцінкою й зустрічною оцінкою кожної особи з боку соціуму.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/29977
Розташовується у зібраннях:Психологія і суспільство 2005, № 4 (22)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Павліченко.pdf600.2 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.