Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/29564
Назва: Концепції психологічного впливу в сучасній психології
Автори: Гуменюк, Оксана
Дата публікації: 2003
Видавництво: ТАНГ
Бібліографічний опис: Гуменюк, О. Концепції психологічного впливу в сучасній психології [Текст] / Оксана Гуменюк // Психологія і суспільство. – 2003. – № 1. – С. 34-89.
Короткий огляд (реферат): В історії людства існує безліч ситуацій, у яких одна людина впливає на поведінку, діяльність, вчинки, стани, думки, почуття, волю, мислення іншої. У реальному житті зміст і форма такого діяння надзвичайно різноманітні, оскільки можуть охоплювати не лише особу, а й групу, організацію чи соціум. Відомо, що основним засобом впливу є вербальна і невербальна комунікація між співбесідниками. Але важливу роль під час спричи-нювального діяння також відіграє й ситуативне вираження кожним думок у вигляді прохання, зауваження, коментарія, переконання і т. ін. Загалом “соціальний вплив, залишаючись предметом дослідження для людей, далеко виходить за межі наукової проблеми. Червоною стрічкою проходить він через усе наше життя, а інколи - і смерть”. Крім того, “як не назвете психотерапію, ... все одно це -вплив” [22, с. 44, 389].
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/29564
Розташовується у зібраннях:Психологія і суспільство 2003, № 1 (11)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гуменюк.pdf835.09 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.