Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/29436
Назва: Етнопсихологічний контекст управління
Автори: Орбан-Лембрик, Лідія
Ключові слова: культура управління
національно-психологічні особливості управління
зовнішнє середовище організації
внутрішнє середовище організації
культура організації
елементи культури управління
національні моделі управління
Дата публікації: 2001
Видавництво: ТАНГ
Бібліографічний опис: Орбан-Лембрик, Л. Етнопсихологічний контекст управління [Текст] / Лідія Орбан-Лембрик // Психологія і суспільство. - 2001. - № 4. - С. 74-86.
Короткий огляд (реферат): Вагомим чинником, який визначає сучасну практику управління, є інтернаціоналізація ділових взаємостосунків, що проявляється: по-перше, у постійному зростанні кількості організацій, які здійснюють діяльність за межами національного кордону; по-друге, у діяльності сучасних компаній за умов глобалізації, яка характеризується прискореними темпами зростання прямих інвестицій, створенням спільних підприємств, збільшенням обсягів торгівлі всередині компанії, коли отримуються чи виготовляються складові виробів в одній країні та експортуються на збірні заводи в інші; по-третє, у розширенні соціокультурної сфери, в якій професійно діють керівники: вона стає більш різноманітною за завданнями і змістом, тому що окрім знання іноземної мови, технології виробництва, структури економічного середовища, потрібні навички ідентифікації соціокультурних та етнопсихологічних відмінностей у способі життя, роботі, міжособистіс-них контактах представників різних культур.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/29436
Розташовується у зібраннях:Психологія і суспільство 2001, № 4 (6)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Орбан-Лембрик.pdf468 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.