Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/29128
Назва: Вплив глобальних технологічних тенденцій на організацію обліку
Інші назви: The impact of global technological trends on accounting
Автори: Муравський, Володимир
Muravskyi, Volodymyr
Ключові слова: облік
автоматизація
комп’ютерно-комунікаційні технології
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Муравський, В. Вплив глобальних технологічних тенденцій на організацію обліку [Текст] / Володимир Муравський // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2017. – Вип. 4. – С. 138-148.
Короткий огляд (реферат): Вказано, що науково-технічний прогрес призвів до актуалізації впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в облікові процеси. Зазначено, що перспективними технологіями для бізнесу, які безпосередньо мають вплив на організацію обліку, є машинне навчання і штучний інтелект, “розумні” додатки для телекомунікаційних пристроїв, “розумні” речі, доповнена і віртуальна реальність, цифрові двійники об’єктів, блокчейн, системи чат-спілкування, адаптивні системи безпеки, додатки і мережева сервісна архітектура, інтегровані електронні платформи. Обґрунтовано, що штучний інтелект та машинне навчання, які включають такі технології, як нейронні мережі та обробка природної мови, охоплюють систему обліку, яка здатна навчатися, прогнозувати, адаптуватися та працювати повністю автономно. Використовуючи штучний інтелект, розробники технологій зосереджують увагу на трьох напрямках: значної аналітики облікової інформації, цифрових програмних помічниках автоматизації обліку та інтегрованих інтерфейсах з підтримкою віртуальної реальності. Доповнює штучний інтелект в автоматизованій обробці облікової інформації активне застосування “розумних речей”, які здатні без участі працівників ідентифікувати, вимірювати, оцінювати та передавати облікові дані про явища та події до єдиної бази даних. Розроблено інформаційну модель інтегрованої бази даних, яка виступає в ролі інформаційного простору електронної взаємодії усіх учасників ринку фінансових операцій. Відбувається інформаційний обмін між постачальниками, покупцями, банківськими установами, юридичними та факторинговими організаціями, державними органами фіскальної служби та статистики. Проте публічний доступ до єдиної бази даних може призвести до втрати конфіденційної інформації, що потребує розробки дієвих методів інформаційного захисту системи обліку на підприємстві. Прогресивною технологією інформаційного захисту є “блокчейн”, що є типом здійснення облікових записів в базі даних, в якій інформація (наприклад, в криптовалюті біткойнт) послідовно згрупована в блоки з метою захисту від несанкціонованої зміни. Використання комп’ютерно-комунікаційних технологій в організації обліку забезпечить можливість повної автоматизації облікових процесів; мінімізацію витрат часу та коштів на утримання адміністративного персоналу; організацію інформаційного захисту у процесі комунікаційної взаємодії між учасниками інформаційного процесу; розробку алгоритмів побудови єдиних баз облікових даних та спільних інформаційних просторів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/29128
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2017 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Муравський.pdf297.5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.