Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/29076
Назва: Калькулювання платних послуг бібліотечних закладів: теоретичні основи та практичні виклики
Автори: Сисюк, Світлана Василівна
Бенько, Ірина Дмитрівна
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Сисюк С. В., Бенько І. Д. Калькулювання платних послуг бібліотечних закладів: теоретичні основи та практичні виклики // Бізнес Інформ. – 2017. – №5. – C. 130–136.
Короткий огляд (реферат): Метою статті є висвітлення наявних особливостей надання платних послуг бібліотечними закладами, виявлення проблем, пов’язаних з нормативно-правовим регулювання їх калькулювання, а також методикою його здійснення. Завданням дослідження є розробка рекомендацій з питань удосконалення калькулювання платних послуг бібліотечних закладів. Систематизовано теоретичні засади та обґрунтовано необхідність розробки Положення про порядок надання платних послуг бібліотечними закладами. Його наявність убезпечить бібліотечний заклад від помилок у питаннях встановлення ціни на платну послугу та служитиме інформаційним джерелом її обґрунтованості. Обґрунтовано доцільність застосування ринкового закону ціноутворення, базованого на врахуванні попиту й пропозиції. Розвиток і вдосконалення обліку та калькулювання з урахуванням як специфіки галузі, так і ринкових умов, дозволить оптимізувати обсяги видатків і надходжень від надання платних послуг. Окрім цього, комплексне поєднання калькуляційних важелів з розвитком системи внутрішньогосподарського обліку та використання його методології – ще один, не менш дієвий, спосіб підвищення ефективності діяльності бібліотечних закладів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/29076
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
business-inform-2017-5_0-pages-130_136.pdf521.65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.