Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/28495
Назва: Проблеми отримання інформації, накопичення та обміну знаннями в епоху Інтернет-глобалізації
Автори: Москаль, Юрій
Ключові слова: інформаційні і комунікаційні технології (ІКТ)
кіберпростір
кіберетика
комп’ютерна етика
біоетика
он-лайнове навчання
“периферійні” держави
сайт (Інтернет-сторінка)
Інтернет-провайдер
Дата публікації: 2009
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Москаль, Ю. Проблеми отримання інформації, накопичення та обміну знаннями в епоху Інтернет-глобалізації [Текст] / Юрій Москаль // Психологія і суспільство. - 2009. - № 2. - С. 128-135.
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена висвітленню каналів і засобів отримання електронної інформації і знань, які можуть задіяти ВНЗ. Доводиться, що свобода знання в Інтернет-епоху пов’язана з проблемами інтелектуальної власності і володіння каналами розповсюдження. Після розгляду ролі знання у глобалізуючому світі охарактеризуємо історію інтелектуальної власності з погляду вищої освіти у провідних західних і периферійних країнах, а також торкнемося перешкод, які заважають вільному доступу до інтернетного знання, і визначимо актуальні тенденції розвитку інформаційних технологій у системі вищої освіти. Насамкінець обґрунтуємо перспективи утвердження нового руху емансипації в кіберпросторі, який сприятиме забезпеченню якісної і доступної освіти всім охочим.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/28495
Розташовується у зібраннях:Психологія і суспільство 2009, № 2 (36)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Москаль.pdf330.68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.