Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/28339
Назва: Особливості розвитку аграрного сектору економіки України в умовах євроінтеграції
Автори: Маркова, Євгенія
Шестаковська, Тетяна
Ключові слова: Аграрний сектор
агронаука
агроекологія
біоенерія
євроінтеграція
екологічно чиста продукція
експорт
соціоеколого-економічна політика
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Маркова, Є. Особливості розвитку аграрного сектору економіки України в умовах євроінтеграції [Текст] / Євгенія Маркова, Тетяна Шестаковська // Журнал європейської економіки. – 2017. – Т. 16, № 4. – С. 414-425.
Короткий огляд (реферат): Обґрунтовано особливості розвитку аграрного сектору економіки в контексті інтеграції до ЄС, які підтверджують, що сучасне глобальне суспільство переживає трансформаційні процеси, участь у яких повинна брати і бере Україна. Визначено, що вітчизняна аграрна наука повинна сприяти більш раціональному землекористуванню, створювати за допомогою новітніх інформаційних технологій основи для збільшення асортименту сертифікованої за правилами ЄС сільськогосподарської продукції. Наголошено, що дослідження позитивного досвіду країн ЄС щодо використання сировини енергетичних сільськогосподарських ресурсів та усвідомлення об’єктивної необхідності пошуку альтернативних видів палива й енергії для України дало підстави стверджувати про необхідність розвитку біоенергетичної галузі, що, у свою чергу, дасть змогу запровадити екологічну ідеологію у сфері виробництва та споживання біоенергії. Визначено методологічні підходи й отримано теоретичні висновки, які можуть бути використані в процесі розробки стратегії розвитку сільського господарства України в умовах європейського вибору при одночасному збереженні власної ідентичності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/28339
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 16 (№4) Грудень 2017

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Маркова.pdf227.32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.