Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/28252
Назва: Договір форфейтингу у цивільному праві України.
Інші назви: Forfaiting agreement in the civil law of Ukraine.
Автори: Андрієнко, Валентина Володимирівна
Andriienko, V. V
Ключові слова: договір, форфейтинг, договір факторингу, послуга, фінансова послуга.
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Андрієнко, Валентина Володимирівна. Договір форфейтингу у цивільному праві України [Текст] : дис. ... канд. юр. наук : 12.00.03 / Валентина Володимирівна Андрієнко. - Одеса : Міжнародний гуманітарний університет, 2017. - 215 с.
Короткий огляд (реферат): Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.03 – цивільне право та цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право. – Тернопільський національний економічний університет. – Тернопіль, 2018. Дисертація є завершеною науковою працею, виконана в Україні на новому теоретичному рівні і є приватноправовим дослідженням договору форфейтингу. Дисертація вирішує проблему визначення загальнотеоретичних засад цивільно-правового регулювання відносин форфейтингу. Зокрема, у вказаній праці з’ясовано правові аспекти договору форфейтингу; надано доктринальне поняття договору форфейтингу; з’ясовано спільні ознаки договору форфейтингу як родового поняття з виявленням особливостей окремого виду цивільного договору – договору факторингу; виявлено особливості укладення договору форфейтингу та визначено істотні умови та форму договору форфейтингу; з’ясовано особливості правового становища суб’єктів договору форфейтингу, їхні права та обов’язки; визначено особливості виконання договору форфейтингу, особливості його припинення та відповідальність сторін; сформульовані пропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства. Зокрема, у дисертації визначено стан дослідження проблематики договору форфейтингу у цивільному праві та його напрямки, дослідженні основні наукові підходи до договору форфейтингу. Наводяться різні підходи, що існують у праві з цього приводу, зокрема, представників цивілістичної науки. На основі вивчення нормативного матеріалу та аналізу літературних джерел сформульовані висновки та рекомендації щодо подальшого удосконалення законодавства України з питань договору форфейтингу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/28252
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
andriienko-dys_kor-3.pdf1.36 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.