Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/28248
Назва: Управління підготовкою робітничих кадрів для підприємств харчової галузі.
Інші назви: Management of labor personnel preparation for enterprises of food industry.
Автори: Білоус, Любомир Йосипович
Bilous, L. J.
Ключові слова: система професійної компетентності, управління професійним навчанням, робітничі кадри, підприємства харчової галузі, кадрова політика, мотиваційні інструменти, ефективність внутрішньофірмового навчання.
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Білоус, Любомир Йосипович. Управління підготовкою робітничих кадрів для підприємств харчової галузі [Текст] : дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / Любомир Йосипович Білоус. - Тернопіль : ТНЕУ, 2018. - 218 с.
Короткий огляд (реферат): Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). – Тернопільський національний економічний університет Міністерства освіти і науки України, Тернопіль, 2018. У дисертаційній роботі з’ясовано, що запорукою формування кваліфікованого і мотивованого складу робітничих кадрів підприємства є налагодження безперервної системи їхньої професійної освіти. Запропоновано трактування поняття «управління професійною підготовкою робітничих кадрів». Удосконалено систему професійної компетентності робітничих кадрів, яка поєднує сукупність технічних, економічних, політологічних, етичних, соціально-психологічних знань та умінь робітника, а також його здатність до творчого мислення, уміння передбачати результати власної діяльності та критично оцінювати її наслідки, грамотно володіти інноваційними технологіями в умовах ринкових відносин. Розвинуто науково-прикладні аспекти застосування методів кореляційно регресійного аналізу для виокремлення та синтезу показників, які відображають рівень впливу факторів на кадровий потенціал підприємства. Розроблено інструментарій прогнозування потреби в навчанні персоналу підприємств харчової галузі. Поглиблено наукові підходи до використання інтервального аналізу даних у дослідженні впливу мотиваційних інструментів на ефективність навчання персоналу. Запропоновано інструментарій підтримки прийняття рішень щодо напрямків поліпшення ефективності навчання робітничого персоналу на основі динамічних інтервальних моделей управління навчанням персоналу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/28248
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Duser Білоус ок.pdf3.63 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Додатки білоус ок.pdf1.48 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.