Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/28020
Назва: Інформація як енергетичний фактор глобальної конкурентоспроможності міжнародних корпорацій
Автори: Хитра, Олена
Ключові слова: Асиметрія
атрактор
глобалізація
гомеостаз
дисипативність
енергія
ентропія
інформація
конкурентоспроможність
метаболізм
негентропія
розвиток
синергетичність
точка біфуркації
флуктуація
Дата публікації: 2009
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Хитра, О. Інформація як енергетичний фактор глобальної конкурентоспроможності міжнародних корпорацій [Текст] / Олена Хитра // Журнал європейської економіки. – 2009. – Т. 8, № 3. – С. 305-323.
Короткий огляд (реферат): Доведено прийнятність застосування категорій «інформація», «енергія» та «ентропія (негентропія)» у процесах формування механізму управління міжнародною конкурентоспроможністю компаній в умовах глобалізації. Пояснено логіку застосування адаптаційних і біфуркаційних механізмів еволюції з метою забезпечення конкурентоспроможності міжнародної корпорації. Визначено роль інформаційного ресурсу у підтриманні гомеостазу та забезпеченні метаболізму економічної системи. Розкрито зміст конкурентного статусу компанії як її атрактивної мети, що змінює свої координати у просторово-часовому вимірі. Доведено наявність взаємозв’язку між рівнем інформаційної впорядкованості, синергетичності та конкурентоспроможності міжнародної компанії. Запропоновано схему трансформації стратегії міжнародної конкурентоспроможності на засадах інформаційного контролю гомеостазу, мінімізації ентропії та досягнення глобальної синергетичності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/28020
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 8 (№3) Вересень 2009

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Хитра.PDF296.23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.