Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/2651
Назва: Обґрунтування напрямку залучення інвестицій у розвиток діяльності компаній енергетичної галузі
Інші назви: Arguments for direction of attracting investments in the development of energy sector companies
Автори: Артемчук, Андрій
Artemchuk, Andrii
Ключові слова: якість енергопостачання
технологічні витрати
надійність
реконструкція енергомереж
інвестиційні проекти
проектний аналіз
середовище інвестиційних проектів
Дата публікації: 2015
Видавництво: Економічна думка
Бібліографічний опис: Артемчук, А. Обґрунтування напрямку залучення інвестицій у розвиток діяльності компаній енергетичної галузі [Текст] / Андрій Артемчук // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2015. - Вип. 4. - С. 130-137.
Короткий огляд (реферат): Запропоновано підходи для забезпечення якості постачання електричної енергії споживачам, що полягає відповідно до міжнародних стандартів та національних нормативних документів у зменшенні технологічних витрат електроенергії та часу середньої тривалості довгих перерв в електропостачанні, шляхом розроблення інвестиційного проекту реконструкції розподільчих мереж обленерго. Розглянуто зв’язок технічного стану мереж енергопостачання з ефективністю їх функціонування та досягнення показників якості постачання електроенергії споживачам. Вибрано основні показники функціонування обленерго: технологічні витрати електроенергії і надійність роботи електромереж, з чим пов’язана тривалість довгих перерв в електропостачанні. Показано логічний зв’язок покращення якості енергопостачання та необхідності інвестицій у розвиток та реконструкцію відповідних мереж. Обґрунтовано напрямки інвестицій у проекти підвищення ефективності постачання електроенергії, з урахуванням засад проектного аналізу та впливу факторів інвестиційного проектного середовища, зокрема наявного інвестиційного потенціалу та інвестиційного ризику як фактора результативності інвестиційного проекту. Визначено особливості проектного аналізу як динамічного процесу, що протікає в часовій і предметній площинах. Встановлення меж цих площин визначають: мета проекту, реально доступні ресурси і організаційні заходи. Враховано необхідність віднесення до чинників інвестиційного ризику законодавчих умов, макроекономічної стабільності, рівня монополізації, рівня ринкової економіки і корумпованості у держав. Методичну основу дослідження становлять положення інвестиційної теорії та проектного аналізу, сучасні концепції управління, інвестиційного та проектного менеджменту, а також наукові праці вітчизняних і закордонних економістів, присвячені проблемам оцінки ефективності інвестицій інноваційних проектів, нормативні документи енергопостачальних компаній України. У процесі дослідження використано метод логічного узагальнення (при дослідженні особливостей застосування проектного аналізу інвестицій), системні методи, (при оцінці впливу, та визначенні діючих факторів середовища інвестиційного проекту), метод проектного аналізу (оцінка переваг і недоліків альтернативних варіантів проектів, постановки завдань, визначення пріоритетів).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/2651
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2015 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Артемчук А..pdf492.65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.