Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/2645
Назва: Особливості фінансової політики банківських установ в контексті сучасних реалій
Інші назви: Features of the financial policy of banks in the context of current realities
Автори: Коваль, Світлана
Koval, Svitlana
Ключові слова: фінансова політика
фінансова політика банківських установ
депозитна політика банку
кредитна політика банку
цінова політика банку
Дата публікації: 2015
Видавництво: Економічна думка
Бібліографічний опис: Коваль, С. Особливості фінансової політики банківських установ в контексті сучасних реалій [Текст] / Світлана Коваль // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2015. - Вип. 4. - С. 65-73.
Короткий огляд (реферат): Досліджено теоретичні аспекти фінансової політики банківських установ. Здійснено аналіз тлумачення понять “політика”, “фінансова політика”. Запропоновано авторське тлумачення поняття “фінансова політика банківських установ”. На прикладі ПАТ “КБ “Хрещатик” проаналізовано показники, які відображають особливості фінансової політики вітчизняних банків. Здійснено оцінку депозитної, кредитної та цінової політики банку. Виявлено позитивні та негативні наслідки реалізації заходів фінансової політики ПАТ “КБ “Хрещатик” зумовлені кризовими явищами у вітчизняній банківській системі. У результаті проведеного аналізу виявлено, що гнучка депозитна політика банку, спрямована на залучення стабільних та прогнозованих коштів клієнтів, забезпечила поступальне нарощення депозитних коштів. Встановлено спрямованість кредитної політики ПАТ “КБ “Хрещатик” на кредитування різних груп клієнтів: юридичних і фізичних осіб, а також органів місцевого самоврядування. Обґрунтовано висновок про виваженість кредитної політики ПАТ “КБ “Хрещатик”, яка дає можливість нейтралізувати ризик неповернення позикових коштів. Відмічено проблемні аспекти реалізації цінової політики ПАТ “КБ “Хрещатик, яка передбачала перевищення відсоткових ставок за строковими депозитами над відсотковими ставками за кредитами, що дало можливість банку, з одного боку, зберегти клієнтську базу та значний обсяг залучених коштів, а з іншого – призвело до збиткової діяльності за результатами 2014 р. Обґрунтовано необхідність узгодженості усіх складових фінансової політики банку. Запропоновано заходи, спрямовані на вдосконалення фінансової політики вітчизняних банківських установ у конкурентному середовищі та за нестабільної економічної ситуації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/2645
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2015 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Коваль С..pdf370.88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.