Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/25185
Назва: Альтернативи зовнішньоторговельної політики країн, що розвиваються, у контексті пошуку шляхів подолання бідності
Автори: Адамик, Вікторія
Ключові слова: Країни, що розвиваються
країни центру та периферії
зовнішньоторговельна політика
фрітредерство
протекціонізм
ультралібералізм
неоколоніалізм
імпортозаміщення
експортоорієнтована стратегія
«прокляття природних ресурсів»
«голландська хвороба»
парадигма «гусей, що летять»
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Адамик, В. Альтернативи зовнішньоторговельної політики країн, що розвиваються, у контексті пошуку шляхів подолання бідності [Teкст] / Вікторія Адамик // Журнал європейської економіки. - 2017. - Т. 16, № 3. - С. 299-316.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто проблему вибору країнами, що розвиваються, оптимальної зовнішньоторговельної стратегії крізь призму подолання бідності. Увагу сконцентровано на аргументації на користь фрітредерства та протекціонізму, позитивних і негативних наслідках реалізації стратегії експортоорієнтованого зростання. Згруповано основні концептуальні підходи до дослідження впливу лібералізації міжнародної торгівлі на економічне становище країн, що розвиваються, та на основі проведеного аналізу доведено, що концепція ультралібералізму не прийнятна для розвитку країн периферії у контексті підвищення їх добробуту. Зосереджено увагу на проблемах реалізації експортоорієнтованої стратегії розвитку бідних країн світу і наведено ті групи країн периферії, де ця стратегія може бути успішною. Визначено основні причини низької ефективності експортної експансії країн, що розвиваються, та запропоновано напрямки її підвищення, які стосуються насамперед необхідності внутрішньої інституційної трансформації цих держав.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/25185
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 16 (№3) Вересень 2017

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Адамик В..pdf329.74 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.