Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/24577
Назва: Межі і ризик розвитку транспортної інфраструктури в Польщі
Автори: Мєчніковський, Станіслав
Ключові слова: Інвестиції
транспортна інфраструктура
облігації
фінансування
реформа
регіональний рівень
ризики
бюджет
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Мєчніковський, С. Межі і ризик розвитку транспортної інфраструктури в Польщі [Текст] / Станіслав Мєчніковський // Журнал європейської економіки. - 2017. - Т. 16, № 1. - С. 119-129.
Короткий огляд (реферат): Зазначено, що низький рівень інвестицій та інші помилки, допущені в процесі розвитку ранспорту, ризвели до ситуації, коли навіть інфраструктура найрозвиненіших транспортних галузей не відповідає європейським стандартам. Наголошено, що недостатня розвиненість транспортної інфраструктури в Польщі стала одним з головних бар’єрів на шляху зростання і модернізації країни. Обґрунтовано, що добре розвинена транспортна інфраструктура є важливим чинником, який визначає соціально-економічний розвиток. Вказано, що протягом 25 років після початку економічних перетворень у Польщі стан транспортної інфраструктури в цій країні залишається незадовільним. Визнано, що з моменту вступу в Європейський Союз розвиток транспортної інфраструктури в Польщі значно покращився. Уточнено, що кошти, отримані від ЄС, зробили значний внесок у цей прогрес. Акцентовано, що нинішня фінансова перспектива може стати останнім шансом для Польщі, щоб отримати фінансування ЄС для розвитку транспортної інфраструктури в такому великому масштабі. Наголошено, що особливо важливо, щоб виділені кошти були повністю абсорбовані. Вказано, що для того, щоб це відбулося, бенефіціари проекту повинні мати можливість отримати кошти для своїх власних внесків. Констатовано, що збільшення прибутковості облігацій, пов’язаних і зниженням рейтингу, ослаблення банків або перехід коштів від інвестицій до споживання може послабити здатність Польщі до того, щоб скористатися можливостями, які випливають з фондів ЄС.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/24577
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 16 (№1) Березень 2017

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мєчніковський С..pdf222.16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.