Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/24558
Назва: Інтернаціоналізація інноваційної діяльності ТНК
Автори: Вовк, Світлана
Ключові слова: Інтернаціоналізація
інновація
інноваційна система
глобальні технічні зв’язки
глобальні наукові зв’язки
локальні наукові зв’язки
локальні технічні зв’язки
інноваційний потенціал
поглинаюча здатність
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Вовк, С. Інтернаціоналізація інноваційної діяльності ТНК [Текст] / Світлана Вовк // Журнал європейської економіки. - 2017. - Т. 16, № 2. - С. 224-240.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто основні етапи розвитку інтернаціоналізації інноваційної діяльності транснаціональними компаніями. Узагальнено підходи до форм інтернаціоналізації інноваційної діяльності. Інтернаціоналізацію науково-дослідних та дослідницько-конструкторських робіт проаналізовано на основі визначення ролей дочірніх підприємств у загальній структурі (мережі) транснаціональних компаній. Досліджено еволюцію інноваційних процесів у контексті типів поведінки й ролі дочірніх підприємств як всередині мережі транснаціональної компанії, так і в середовищі приймаючої країни. Проаналізовано основні типи зв’язків як на локальному, так і на глобальному рівні в контексті наукової та технічної кооперації. Особливу роль відведено дочірнім підприємствам транснаціональних компаній з глобальною роллю у сфері науково-дослідних і дослідницько-конструкторських робіт. Визначено вплив інтернаціоналізації інноваційної діяльності транснаціональних компаній на приймаючі країни. Визначено основні тенденції «переливу» знань у глобальному просторі та роль зв’язків між структурними одиницями транснаціональних компаній з контрагентами приймаючих країн.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/24558
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 16 (№2) Червень 2017

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Вовк С..pdf296.13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.