Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/24554
Назва: Ідентифікація гендерного розриву в оплаті праці. Приклад Греції
Автори: Стабуліс, Мілтіадіс
Ключові слова: SSE
гендерний розрив в оплаті праці
метод Оаксака–Бліндера
явище «скляної стелі»
соціально-економічна ре-еволюція
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Стабуліс, М. Ідентифікація гендерного розриву в оплаті праці. Приклад Греції [Текст] / Мілтіадіс Стабуліс // Журнал європейської економіки. - 2017. - Т. 16, № 2. - С. 147-168.
Короткий огляд (реферат): Зазначено, що гендерний розрив в оплаті праці – це соціально-економічний феномен, європейське і світове явище, що негативно впливає на єдність солідарної економіки, її цілісність та формування. Вказано, що ідентифікація гендерного розриву в оплаті праці й намагання його усунути на національному рівні розпочались у 1970 р. Наголошено, що хоч це питання ще потребує вивчення, пріоритетність його вирішення є очевидною і йому приділяється основна увага в європейських країнах. Аналіз та зіставлення цього багатофакторного явища необхідно здійснювати на основі комплексного підходу. Обґрунтовано, що жінки можуть сприяти зростанню рівня зайнятості й соціально-економічного розвитку, вдосконалюючи свої професійні навики і підвищуючи свою кваліфікацію, але їхні професійні навички дуже часто недооцінені розміром оплати та ієрархією на ринку праці. Розглянуто ці питання на прикладі Греції та проведено оцінку факторів, що спричиняють гендерний розрив в оплаті праці, й проаналізовано явище «скляної стелі». Оцінку доходів проведено за допомогою аналізу статистичних даних за 2010 р., отриманих з грецького статистичного відомства ELSTAT. Отримано узагальнену квантильну регресію і проведено декомпозитний аналіз з допомогою методу декомпозиції Оаксака–Бліндера. На основі результатів дослідження встановлено, що розрив в оплаті праці переважно утворюється через гендерну дискримінацію (чоловіки і жінки з однаковими професійними характеристиками отримують різну оплату, а іноді жінки отримують значно нижчу оплату). Аргументовано, що застосований підхід окреслив явище «скляної стелі», яке належить до особистісних характеристик індивідів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/24554
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 16 (№2) Червень 2017

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стабуліс М..pdf339.35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.