Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/24490
Назва: Поперечна тепла грядка Володимира Розума
Інші назви: Transverse warmth of the bed of Volodymyr Rozum
Автори: Розум, Володимир Микитович
Rozum, Volodymyr Mykytovych
Розум, Руслан Іванович
Rozum, Ruslan Ivanovych
Буряк, Микола Васильович
Buriak, Mykola Vasyliovych
Розум, Ігор Володимирович
Rozum, Ihor Volodymyrovych
Ключові слова: сільське господарство
agriculture
обробка грунту
soil cultivation
Дата публікації: 2017
Видавництво: Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Бібліографічний опис: Пат. 118478 U Україна, МПК (2006) A01B 79/00 A01C 5/00. Поперечна тепла грядка Володимира Розума / В. М. Розум, Р. І. розум, М. В. Буряк, І. В. Розум (Україна); заявник та патентовласник В. М. Розум. – № u201702006; заявл. 02.03.2017; опубл. 10.08.2017, бюл. № 15.
Короткий огляд (реферат): 1. Поперечна тепла грядка Володимира Розума, що містить гребінь ґрунту, клиноподібний рівчак заповнений мульчею, дренажний канал з дерев'янистою органікою, яка відрізняється тим, що при розміщені теплих грядок на схилах на верхній його частині в поперечному напрямку першою розташовують теплу грядку у вигляді: спочатку виконаний клиноподібний рівчак з дренажним каналом, потім сформований гребінь із вибраного з рівчака ґрунту, який виконує функцію накопичення дощових стоків із можливістю запобігання змиву нижче розташованих теплих грядок і поступового їх зрошення, які виконані під кутом до поперечної грядки залежно від крутизни схилу. 2.Поперечна тепла грядка Володимира Розума за п. 1, яка відрізняється тим, що поперечна тепла грядка виконана під кутом α до горизонту. 3. Поперечна тепла грядка Володимира Розума за п. 1, яка відрізняється тим, що в клиноподібних рівчаках формують поперечні валки з можливістю запобігання утворенню потоків води.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/24490
Розташовується у зібраннях:Патенти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Поперечна тепла грядка Володимира Розума.pdf263.7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.