Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/24127
Назва: Напрями підвищення ефективності функціонування підприємств агропромислового виробництва
Автори: Гевко, Роман Богданович
Дзядикевич, Юрій Володимирович
Градовий, Василь Васильович
Ключові слова: агропідприємства
поновлювані джерела енергії
сонячна та вітрова енергія
біодизель
біоетанол
біогаз
енергія біомаси
Дата публікації: 2017
Видавництво: Тернопіль, СМП "ТАЙП"
Бібліографічний опис: Гевко, Р. Б. Напрями підвищення ефективності функціонування підприємств агропромислового виробництва / Р. Б. Гевко, Ю.В. Дзядикевич, В.В. Градовий // Сталий розвиток економіки. – 2017. – № 3 (36). – С. 126–132.
Короткий огляд (реферат): Визначено напрями підвищення ефективності роботи аграрних і переробних підприємств шляхом впровадження на них енергозберігаючих заходів та енергоефективних технологій. Обґрунтовано напрямки ефективного використання сонячної та вітрової енергії для забезпечення виробничих процесів агропідприємств електричною енергією. Визначено ефективність використання різних типів фотоелектричних перетворювачів. Проведена економічна оцінка виробництва та застосування біодизеля, біоетанолу, біогазу, а також енергії біомаси. Наведено технологічні процеси газифікації біомаси та спалювання біомаси, а також ефективного використання сільськогосподарських і побутових відходів. Доведено необхідність застосування у виробничих процесах аграрних і переробних підприємств поновлюваних джерел енергії, зокрема сонячної та вітрової енергії, високоенергетичного, екологічно чистого і дешевого біопалива та енергії біомаси, що сприятиме стабільному та гарантованому підвищенню ефективності функціонування агропідприємств.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/24127
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гевко-Р.Б.-Дзядикевич-Ю.В.-Градовий-В.В._copy.pdf194.08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.