Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/23473
Назва: Багатоканальний спосіб передавання та приймання інформації
Інші назви: Multi-channel method for information transmittion and reception
Автори: Николайчук, Ярослав Миколайович
Nykolaichuk, Yaroslav Mykolaiovych
Воронич, Артур Романович
Voronych, Artur Romanovych
Ключові слова: передавальні системи
transmission systems
коди поля Галуа
codes of the Galois field
потоки даних
data streams
Дата публікації: 2011
Видавництво: Державна служба інтелектуальної власності України
Бібліографічний опис: Пат. 63648 U Україна, МПК (2011.01) H04J 13/00. Багатоканальний спосіб передавання та приймання інформації // Я. М. Николайчук, А. Р. Воронич (Україна); заявник та патентовласник Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. – № u201105821; заявл. 10.05.2011; опубл. 10.10.2011, бюл. № 19.
Короткий огляд (реферат): В багатоканальному способі передавання та приймання інформації на передавальній стороні процесор обчислює контрольну суму коректуючого коду БЧХ, яку передають разом з інформаційним масивом у вигляді пакета даних по лінії зв'язку. Далі на приймальній стороні обчислюють контрольну суму бітів переданого масиву даних і порівнюють з переданим кодом контрольної суми. Причому, якщо контрольні суми, сформовані на передавальній та приймальній стороні лінії зв'язку, співпадають, то по зворотній лінії зв'язку передають код квитанції про те, що інформація передана правильно, і починають передачу наступного інформаційного масиву даних. Якщо названі контрольні суми не співпадають, то на передавальну сторону лінії зв'язку по зворотному каналу передають код квитанції про наявність помилок в пакеті даних і повторюють його передачу. При цьому на передавальній стороні на фізичному рівні тільки інформаційні біти "одиниць" пакета даних модулюють бітами послідовності коду поля Галуа з використанням першої і другої сигнальних ознак, а інформаційні біти "нулів" пакета даних використовують для передавання наступного потоку даних, для чого модулюють його інформаційні біти "одиниць" третьою і четвертою сигнальними ознаками. При цьому для нулів наступного потоку даних використовують п'яту сигнальну ознаку, після цього на приймальній стороні на фізичному рівні виявляють та виправляють помилки в сигналах, маніпульованих кодами поля Галуа.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/23473
Розташовується у зібраннях:Патенти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Багатоканальний спосіб передавання та приймання інформації.pdf375.84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.