Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/23102
Назва: Валютні союзи: ретроспективні та сучасні форми
Інші назви: Monetary unions: retrospective and modern forms
Автори: Лизун, Марія Володимирівна
Lyzun, Mariia
Ліщинський, Ігор Орестович
Lishchynskyy, Ihor
Ключові слова: валютний союз
monetary union
monetary policy
монетарна політика
валютна інтеграція
currency integration
Дата публікації: 2017
Видавництво: Економічний простір
Бібліографічний опис: Лизун М. Валютні союзи: ретроспективні та сучасні форми / М. Лизун, І. Ліщинський // Економічний простір. — 2017. — No. 118. — С. 47–60.
Серія/номер: ;118
Короткий огляд (реферат): В статті досліджено особливості формування і функціонування валютних союзів у світовій економіці. Розглянуті ретроспективні форми валютних союзів, їх основні характеристики та віхи діяльності. Підсумовано переваги та недоліки створення валютних союзів. Встановлено, що причиною розпаду валютних союзів, в більшості випадків, стали політичні фактори, які проявились після державної уніфікації учасників, поглинання ширшим союзом чи воєнних дій. Найбільш наглядним прикладом серед існуючих валютних союзів є Економічний і валютний союз ЄС. Успішне запровадження євро мало «демонстраційний ефект» для інших регіонів світу та стало каталізатором процесів валютної інтеграції у різних регіонах світу. Зазначено, що процеси регіональної валютної інтеграції поступово приводять до формування валютних союзів. Доведено, що успіх функціонування валютних союзів залежить від ефективних інститутів і політики, спрямованої на врегулювання асиметричних фінансових і реальних потрясінь, які впливають на його членів. Виявлено сучасні тенденції формування та розвитку валютних союзів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/23102
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ліщинський, Лизун_Економічний простір.pdf974.33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.