Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/22821
Назва: Багатоканальний пристрій для обчислення знакової функції
Інші назви: Multichannel device for calculation of signum function
Автори: Николайчук, Ярослав Миколайович
Nykolaichuk, Yaroslav Mykolaiovych
Заведюк, Тетяна Олексіївна
Zavediuk, Tetiana Oleksiivna
Воронич, Артур Романович
Voronych, Artur Romanovych
Албанський, Іван Богданович
Albanskyi, Ivan Bohdanovych
Ключові слова: обчислювальна техніка
computational technique
алгоритм обчислення
calculation algorithm
обчислення знакової функції
calculation a sign function
багатоканальний пристрій
multichannel device
Дата публікації: 2012
Видавництво: Державна служба інтелектуальної власності України
Бібліографічний опис: Пат. 70338 U Україна, МПК (2012.01) G06F 15/00. Багатоканальний пристрій для обчислення знакової функції / Я. М. Николайчук, Т. О. Заведюк, А. Р. Воронич, І. Б. Албанський (Україна); заявник та патентовласник Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. – № u201112976; заявл. 04.11.2011; опубл. 11.06.2012, бюл. № 11.
Короткий огляд (реферат): Багатоканальний пристрій для обчислення знакової функції, що містить багатокаскадний регістр зсуву, керуючі входи каскадів якого об'єднані і підключені до першого виходу синхронізатора, другий вихід якого з'єднаний з керуючим входом аналого-цифрового перетворювача, інформаційний вхід якого є входом пристрою, і n каналів, кожен з яких містить елемент "виключаюче АБО", перші входи цих елементів всіх каналів об'єднані і підключені до інформаційного входу першого каскаду багатокаскадного регістра зсуву, другі входи підключені до виходу відповідних каскадів, який відрізняється тим, що в кожен канал додатково введено RS-тригер, R-входи всіх RS-тригерів об'єднані з входом скиду лічильника свого каналу і підключені до третього виходу синхронізатора, S-вхід RS-тригера кожного каналу підключений до виходу додатково введеного в кожен канал реверсивного лічильника свого каналу, перший вхід якого підключений до прямого виходу елемента "виключаюче АБО", одиничні виходи RS-тригерів в кожному каналі підключені до перших входів додатково введених мультиплексорів свого каналу і є першими інформаційними виходами пристрою, вхід додатково введеного квадратора підключений до виходу аналого-цифрового перетворювача, вихід підключений до входу додатково введеного імпульсного перетворювача, вихід якого підключений до другого входу першого каскаду багатокаскадного регістра зсуву, другі виходи логічних елементів "виключаюче АБО" у кожному каналі підключені до другого входу реверсивного лічильника, другий і третій вихід якого відповідно підключений до другого і третього входів мультиплексора, виходи якого є другими інформаційними виходами пристрою.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/22821
Розташовується у зібраннях:Патенти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Багатоканальний пристрій для обчислення знакової функції.pdf232.2 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.