Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/22477
Назва: Управління процесом надання освітніх послуг вищої школи в Україні
Інші назви: Management of educational services provision in Ukraine’s higher institutions
Автори: Бабовал, Надія
Baboval, Nadiia
Ключові слова: вища освіта
ринок освітніх послуг
управління процесом надання освітніх послуг
вищий навчальний заклад
якість управління
якість освітніх послуг
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Бабовал, Н. Управління процесом надання освітніх послуг вищої школи в Україні [Текст] / Надія Бабовал // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2017. – Вип. 2. – C. 126-134.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто основні питання процесів модернізації систем управління якістю та шляхи вирішення проблем, пов’язаних із розвитком, актуалізацією та покращенням систем управління якістю надання освітніх послуг вищими навчальними закладами в Україні. Обґрунтовано теоретичні аспекти управління процесом надання освітніх послуг вищої школи. Встановлено, що система державного управління має базуватися на механізмах і стимулах, які впливатимуть на поведінку вищих навчальних закладів і будуть примушувати їх підвищувати якість освітніх послуг та нести відповідальність за результати своєї діяльності. Доведено, що в умовах реформи вищої освіти дуже велике значення має якість управління як фактор системної організації університету, який забезпечує його успіх, конкурентоспроможність, необхідні умови його розвитку. Наголошено, що своєчасно проведений аналіз середовища функціонування ВНЗ та об’єктивна оцінка його результатів дають змогу керівництву зробити оптимальний вибір напрямку розвитку університету в умовах ринкового середовища. Запропоновано цикл покращення управління якістю освітніх послуг у ВНЗ із використанням методології PDCA. Вказано, що методологія PDCA виступає алгоритмом дій керівника ВНЗ з управління процесом і досягнення його цілей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/22477
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2017 Випуск 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бабовал Н..pdf286.66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.