Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/22475
Назва: Логістичні витрати та їх класифікація
Інші назви: Logistic costs and their classification
Автори: Задорожний, Зеновій
Грицишин, Анна
Zadorozhnyi, Zenovii
Hrytsyshyn, Anna
Ключові слова: логістика
логістичні витрати
логістичні затрати
класифікація витрат
логістичні операції
оцінка витрат
управління витратами
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Задорожний, З. Логістичні витрати та їх класифікація [Текст] / Зеновій Задорожний, Анна Грицишин // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2017. – Вип. 2. – C. 109-117.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто теоретичні основи сутності поняття «логістичні витрати». Запропоновано нове визначення цьоготерміну як складової витрат операційної діяльності підприємства, пов’язаних із вивченням ринку запасів, їх закупівлею, складуванням, зберіганням, відвантаженням та зовнішнім транспортуванням. Обґрунтовано необхідність використання в бухгалтерському обліку терміна «логістичні затрати», які запропоновано розуміти як вартість використаних матеріальних, фінансових та трудових ресурсів при здійсненні логістичних операцій. Здійснено аналіз наукових праць щодо оцінки вартості логістичних операцій та виявлено, що проблеми обліку логістичних витрат є вивченими недостатньо глибоко і потребують більш детального опрацювання на практиці. Проаналізовано класифікації загалом логістичних витрат, наведених в навчальній та науковій літературі, й запропоновано шляхи її вдосконалення. Зазначено, що будь-яка оптимізація витрат не може бути виконана без врахування чинників, які впливають на ці витрати. Доведено, що на формування логістичних витрат впливають кількісні та якісні фактори, які систематизовано в розрізі таких логістичних операцій: надходження, обробка й оформлення замовлення, планування виробництва, закупівля і поставка продукції, складування та зберігання продукції, збут продукції, доставка продукції споживачеві. Проаналізовано структуру логістичних витрат зарубіжних підприємств. Визначено завдання обліку логістичних затрат. Згруповано інформацію про логістичні затрати в розрізі фінансового й управлінського обліку і податкових розрахунків.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/22475
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2017 Випуск 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Задорожний З..pdf217.32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.