Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/22243
Назва: Автоматизація обліку дебіторської заборгованості на основі інтегрованої бази даних контрагентів
Інші назви: Automation of receivables accounting based on an integrated database of counterparties
Автори: Кручак, Людмила
Муравський, Володимир
Kruchak, Liudmyla
Muravskyi, Volodymyr
Ключові слова: дебіторська заборгованість
контрагенти
автоматизація обліку дебіторської заборгованості
база даних про контрагенти
автоматизована система обліку
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Кручак, Л. Автоматизація обліку дебіторської заборгованості на основі інтегрованої бази даних контрагентів [Текст] / Людмила Кручак, Володимир Муравський // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2017. - Вип. 1. - С. 109-118.
Короткий огляд (реферат): Теоретично обґрунтовано та практично втілено можливості формування єдиної бази даних про контрагенти підприємства; досліджено комунікаційні та організаційні аспекти автоматизації обліку дебіторської заборгованості в умовах запровадження сучасних інформаційних технологій. Об’єктом дослідження є організація автоматизованого обліку дебіторської заборгованості на підприємстві. Предметом дослідження є сукупність теоретико-методичних і практичних аспектів автоматизованого обліку дебіторської заборгованості на основі впровадження єдиної інтегрованої бази даних контрагентів. Для структурування предметної сфери дослідження на основі ідентифікації та формалізації процесів автоматизації обліку дебіторської заборгованості з використанням інформаційно-комунікаційних технологій використані методи аналізу і синтезу. Доведено, що розвиток інформаційно-комунікаційних технологій привів до актуалізації впровадження електронних комунікаційних каналів в облікові процеси. Зазначено, що електронні комунікації забезпечують інформаційну взаємодію усіх дебіторів та кредиторів підприємства, у процесі якої відбувається збір, обробка та накопичення облікової інформації про розрахунки з контрагентами в єдиній базі даних. Обґрунтовано теоретичні та практичні питання автоматизації обліку дебіторської заборгованості. Розглянуто питання щодо автоматизації обліку дебіторської заборгованості, подано рекомендації з впровадження автоматизованої системи обліку розрахунків з дебіторами на підприємстві. Розроблено інформаційну модель інтегрованої бази даних, в якій міститься інформація про контрагенти, наявність договірних відносин, стан дебіторської заборгованості та порядок її погашення. Стверджується, що єдина база даних виступає в ролі інформаційного простору електронної взаємодії усіх учасників ринку фінансових операцій. Відбувається інформаційний обмін між постачальниками, покупцями, банківськими установами, юридичними та факторинговими організаціями, державними органами фіскальної служби та статистики. Проте публічний доступ до єдиної бази даних може призвести до втрати конфіденційної інформації, що потребує розробки дієвих методів інформаційного захисту системи обліку на підприємстві.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/22243
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2017 Випуск 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кручак Л..pdf534.77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.