Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/20916
Назва: Процеси глобалізації та транснаціоналізації: теоретико-методологічний підхід до комплексної оцінки
Автори: Руденко-Сударєва, Лариса
Мозговий, Олег
Гуртов, Денис
Ключові слова: Глобалізація
транснаціоналізаційні трансформації
транснаціоналізація
суцільна глобалізація
фінансова глобалізація
прямі іноземні інвестиції
корпоративна (індивідуальна) транснаціоналізація
світова транснаціоналізація
Дата публікації: 2010
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Руденко-Сударєва, Л. Процеси глобалізації та транснаціоналізації: теоретико-методологічний підхід до комплексної оцінки [Текст] / Лариса Руденко-Сударєва, Олег Мозговий, Денис Гуртов // Журнал європейської економіки. – 2010. – Т. 9, № 3. – С. 279-306.
Короткий огляд (реферат): Досліджено сучасні тенденції розвитку світового господарства. Створено комплексну методику розробки дескриптивних моделей сучасних індикаторів, ідентифікованих авторами як індекс світової транснаціоналізації, індекс суцільної глобалізації та індекс фінансової глобалізації, а також алгоритму їх розрахунку і графічної інтерпретації. Представлено авторську методику визначення розроблених індексів світової транснаціоналізації, суцільної глобалізації та фінансової глобалізації, яка базується на компаративних принципах теоретичного узагальнення та вдосконалення ключових дефініцій і на узагальненні концептуальних підходів до прогнозування стану складних економічних явищ. Запропоновано напрями вдосконалення відповідної методики забезпечення національної безпеки на основі використання сформованих авторами індексів, що дає змогу всебічно оцінити стан економічної безпеки та науково обґрунтувати найбільш сприятливий і убезпечений сценарій інтеграційного процесу для України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/20916
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 9 (№3) Вересень 2010

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Руденко-Сударєва Л..pdf549.83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.