Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/20720
Назва: Економічна теорія початку ХХІ століття: криза чи розвиток?
Автори: Довбенко, Михайло
Ключові слова: Сучасна економічна наука
криза економічної науки
коло набутого знання
економічна нобелелогія
Дата публікації: 2010
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Довбенко, М. Економічна теорія початку ХХІ століття: криза чи розвиток? [Текст] / Михайло Довбенко // Журнал європейської економіки. – 2010. – Т. 9, № 1. – С. 3-18.
Короткий огляд (реферат): В останні десятиліття значно розширився спектр оцінок стану сучасної економічної науки – від безумовно оптимістичного до вкрай песимістичного. Дедалі частіше звучать думки про занепад, кризу економічної науки, її «ракове захворювання», «жертву формалізму» тощо. Інтелектуальну спільноту охоплює безнадія. А що відбувається насправді ? Стриманий оптимізм в оцінці розвитку економічної думки демонструє автор статті. Його аргументи побудовані на результатах новаторських досліджень економістів-нобеліантів. І хоч талановитий шведський винахідник Альфред Нобель не започатковував Нобелівської премії з економіки, але її ініціатива групою шведських учених і банкірів виявилася більш ніж вдалим експериментом щодо розвитку його ідей (цього року відзначаємо 40-річчя її вручення). Тому осмислення цього феномену спонукає до важливих змін в економічній науці загалом і в економічній теорії як її фундаментальній частині.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/20720
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 9 (№1) Березень 2010

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Довбенко М..pdf223.91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.