Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/20639
Назва: Трансформація державних фінансів України в системі децентралізаційних процесів
Автори: Крисоватий, Андрій
Синютка, Наталія
Ключові слова: Державні фінанси
децентралізація
податкові інструменти
боргові інструменти
фіскальна політика
суспільні фінанси
Дата публікації: 2016
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Крисоватий, А. Трансформація державних фінансів України в системі децентралізаційних процесів [Текст] / Андрій Крисоватий, Наталія Синютка // Журнал європейської економіки. – 2016. – Т. 15, № 1. – С. 35-56.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто аспекти децентралізації державних фінансів. Вказано, що основою концепції є положення щодо державних фінансів як форпосту економічного суверенітету. Проаналізовано експансивні і рестрикційні типи та бюджетні податкові та боргові інструменти управління державними фінансами. Обґрунтовано доцільність поширення досвіду запровадження нової інституційної архітектоніки мікрополітики у сфері фіскальної політики, суспільних фінансів і бюджету. Доведено, що при поєднанні рецесії з інфляцією необхідно одночасно застосовувати як стимулюючі, так і стримуючі фінансові інструменти. Сформульовано положення щодо того, що побудова ефективної фінансової системи в Україні блокується ідеологічною та психологічною непідготовленістю як виробника, так і органів центральної та місцевої влади, а також небажанням або неусвідомленням необхідності звуження зони фіскальних протиріч. Констатовано, що змінитися цей стан справ може лише за умови усуспільнення менталітету на основі усвідомлення необхідності одержання частини ВВП і сприйняття відповідальності за податкові ціни суспільних благ та трансфертних платежів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/20639
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 15 (№1) Березень 2016

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Крисоватий А..pdf318.76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.