Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/20346
Назва: Сучасні економічні моделі реформування народного господарства Китаю
Автори: Орнат, Михайло
Ключові слова: Економічні реформи
модель
соціальне перетворення
ринкова економіка
прямі іноземні інвестиції
перехід до ринкової економіки
Дата публікації: 2012
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Орнат, М. Сучасні економічні моделі реформування народного господарства Китаю [Текст] / Михайло Орнат // Журнал європейської економіки. – 2012. – Т. 11, № 4. – С. 427-435.
Короткий огляд (реферат): У даний час Китай має економіку, яка зрностає найшвидше у світі, чому передував тернистий шлях від соціалізму до політики захисту прав споживачів. Китай надає нам унікальну можливість досліджувати причинно-наслідкові зв’язки між економічними, інституційними, політичними і соціальними чинниками і важливою моделлю реформування економіки, що трансформується. У китайській економічній трансформації важливі структурні зміни відбуваються на державному й приватному рівнях, і ці зміни приносять радикальні зміни в структурі економічного середовища й громадського життя в Китаї. Градуалізм і стабільність були основами китайської економічної реформи і нині є такими для наявного лідерства країни. Для китайських лідерів економічні реформи є пріоритетними над політичними реформами. Вони визнають, що було б неможливо досягти будь-яких результатів під час політичного хвилювання. Передчасне введення ринків, в умовах, коли немає ні підготовленої культури, ні відповідних установ для їхнього функціонування, може мати катастрофічний ефект. Використовуючи отримані результати, ми можемо розглядати китайський досвід як одне з найвидатніших соціальних перетворень в історії людства, і все це – в період тривалого періоду стабільного й мирного соціального середовища, за винятком демонстрацій у Тинаньмен-Сквері у червні 1989 р.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/20346
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 11 (№4) Грудень 2012

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Орнат М..pdf200.73 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.