Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/19718
Назва: Бенчмаркінгові методи управління конкуренцією у світовій економіці
Автори: Савельєв, Євген
Куриляк, Віталіна
Смалюк, Галина
Ключові слова: Бенчмаркінг
бенчмаркінг знань
взаємодопомога
той, що відстає
довіра
змагальність
індивідуальний бенчмаркінг
кодекс правил проведення бенчмаркінгу
конкуренція
лідерство
партнерський бенчмаркінг
передовий досвід
спосіб мислення
суперництво
Дата публікації: 2013
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Савельєв, Є. Бенчмаркінгові методи управління конкуренцією у світовій економіці [Текст] / Євген Савельєв, Віталіна Куриляк, Галина Смалюк // Журнал європейської економіки. - 2013. - Т. 12, № 1. - С. 3-27.
Короткий огляд (реферат): Розроблено методи формування, розвитку і поширення відносин взаємної допомоги в умовах сучасної конкуренції. Розкрито зміст категорії бенчмаркінгу та її історичні корені. Показано роль бенчмаркінгу для постсоціалістичних країн, економіка яких перебуває на початковому етапі створення власної моделі «ривку навздогін». Розвинуто точку зору, за якою для подолання традиційної ідеології конкуренції треба вийти за межі суто економічних відносин і перейти до сфери етики. Значну увагу приділено використанню моделі досконалості в системі стандартів, зокрема міжнародних. Автори вважають, що в діяльності з виявлення передового досвіду не можна обмежуватися лише аналізом процесу і результату, потрібно вивчати також спосіб мислення індивідуума, команди чи нації як складової мотиваційного механізму. Бенчмаркінг потребує формування системи, яка забезпечує задоволення інтересів як тих, що відстають, так і лідерів, тобто виграш для всіх. Значною мірою це завдання вирішується в рамках партнерського бенчмаркінгу, що є особливо ефективним в умовах створення інноваційних мереж співпраці та кластерів. В основу відносин суперництва і взаємодопомоги має закладатися досягнення високого рівня довіри між партнерами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/19718
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 12 (№1) Березень 2013

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Савельєв Є..pdf432.41 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.