Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/18836
Назва: Унікальний досвід організації публічного звітування про результати використання коштів обласного бюджету: уроки для поширення.
Автори: Кириленко, Ольга Павлівна
Малиняк, Богдан Степанович
Ключові слова: місцеві бюджети; публічне звітування; прозорість бюджету; результат використання бюджетних коштів; ефективність видатків.
Дата публікації: 2017
Видавництво: ДННУ “Академія фінансового управління”
Бібліографічний опис: Кириленко, О. П.Унікальний досвід організації публічного звітування про результати використання коштів обласного бюджету: уроки для поширення. / О. П. Кириленко, Б.С. Малиняк // Фінанси України. – 2017. – № 2. – С. 36-50.
Короткий огляд (реферат): Доведено, що в умовах бюджетної децентралізації вкрай важливо налагоджувати ефективну комунікацію влади з громадськістю у сфері місцевих фінансів. Досліджено унікальну для України практику публічного звітування про результати використання бюджетних коштів. Цей механізм запроваджений рішенням Тернопільської обласної ради. Показано принципові відмінності нового порядку звітування від традиційного, потенційні переваги застосування норм цього рішення для органів влади та інститутів громадянського суспільства. Проаналізовано більш ніж річну практику публічного звітування. На цьому прикладі висвітлено проблеми взаємовідносин громадян і органів влади у сфері місцевих фінансів. Надано рекомендації, спрямовані на вдосконалення звітування про результати використання коштів, які доцільно врахувати при поширенні вказаного досвіду. Підкреслено важливість поширення ефективних взаємовідносин громадян і представників влади на інші елементи управління місцевими фінансами, а також необхідність поглиблення теоретичного обґрунтування форм і способів участі грома дян на кожному етапі та в різних сегментах управління місцевими фінансами,розвитку комунікації між органами місцевого самоврядування й громадянами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/18836
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кириленко_Малиняк (1).pdf347.94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.