Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/18798
Назва: Витрати на збут у системі обліку й аналізу невиробничих витрат
Інші назви: Charges are on a sale in the system of account and analysis of unproductive charges
Автори: Дерій, Василь Антонович
Deriy, Vasyl Antonovych
Ключові слова: Ключові слова: витрати, збут, система обліку, аналіз, невиробничі витрати, рахунок 93 «Витрати на збут», статті, елементи витрат. Keywords: charges, sale, system of account, analysis, unproductive charges, account 93 «Charges on a sale», articles, elements of charges.
Дата публікації: 2013
Видавництво: ТДВ "Інститут обліку і фінансів"
Бібліографічний опис: Дерій В. А. Витрати на збут у системі обліку й аналізу невиробничих витрат / В. А. Дерій // Облік і фінанси. - 2013. - № 4 (62). - С. 20-23.
Короткий огляд (реферат): Витрати підприємства можна поділяти на виробничі і невиробничі. До виробничих витрат відносять витрати на виробництво і загальновиробничі витрати. Відповідно, усі решта витрат підприємства можна вважати невиробничими. Невиробничі витрати підприємства варто поділяти на: невиробничі капітальні витрати, інші невиробничі витрати операційної діяльності, фінансові, податкові та інші невиробничі витрати (втрати) у межах витрат неопераційної діяльності підприємства. Збут продукції – динамічний процес руху продукції на певному її ринку, який підтверджує або не підтверджує ефективність підприємницької діяльності і відповідно засвідчує або не засвідчує конкурентоспроможність підприємства. Витрати на збут – це нормативні і понаднормативні продуктивні витрати, пов’язані з повним циклом забезпечення усіх процедур і вимог до збуту продукції. У складі синтетичного рахунку 93 «Витрати на збут» пропонується відкривати 9 субрахунків, серед яких: 931 – витрати пакувальних матеріалів і ремонт тари; 932 – оплата праці та комісійні винагороди працівникам сфери збуту; 933 – витрати на передпродажну підготовку товарів, рекламу і дослідження ринку (маркетинг); 934 – витрати на відрядження працівників, зайнятих збутом. Визначено мету, джерела, види та напрямки аналізу витрат на збут продукції.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/18798
ISSN: 2307-9878
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дерій_В_А__2013_4_5.pdf262.99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.