Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/18358
Назва: Бренд як основа формування додаткової цінності товару
Інші назви: Brand as the basis of formation of added value product
Автори: Юденков, Олександр Олексійович
Вашків, Олександр Павлович
Ключові слова: бренд
товар
цінність
brand
product
value
Дата публікації: 17-бер-2017
Видавництво: Дніпро : ПДАБА
Бібліографічний опис: Юденков, О. О. Бренд як основа формування додаткової цінності товару / О. О. Юденков, О. П. Вашків // Національні особливості та світові тенденції управління та адміністрування на макро-, мезо- і мікрорівнях економіки : матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Дніпро, 17–18 березня 2017 р.). У 2-х частинах. – Дніпро : ПДАБА, 2017. – Ч. 2. – С. 89–91.
Короткий огляд (реферат): Поняття «бренд» займає в маркетингових дослідженнях центральне місце, проте у наукових колах немає єдності у його трактуванні і визначенні остаточної ролі у формуванні додаткової цінності товару. Традиційно словом «бренд» позначають походження чи джерело виникнення продукту. Виділяють кілька основних підходів до визначення поняття «бренд». Перший заснований на концепції «продукт-плюс», згідно з яким бренд – це ім’я, термін, знак, символ, дизайн або їх комбінація, які призначені для ідентифікації товарів або послуг одного продавця чи групи продавців, а також для того, аби відрізняти товари або послуги від товарів або послуг конкурентів. Другий підхід фокусується на методах досягнення диференціації та вигодах, які отримує споживач від придбання бренду. Бренд розуміється як імідж товару і як система цінностей чи як джерело додаткових цінностей. Третій підхід поєднує у собі два попередні, згідно з яким успішний бренд – це, перш за все, ідентифікований товар, послуга, людина або місце, поєднані таким чином, що покупець або користувач сприймає їх релевантні, унікальні, додані цінності, які повною мірою відповідають їхнім запитам і потребам. Успіх цих брендів значною мірою є результатом здатності зберігати ці додаткові цінності в умовах конкуренції. З погляду теорії брендингу продукт має три виміри, які впливають на купівельні рішення споживачів, забезпечуючи його цінність: 1) основні переваги; 2) додаткові переваги; 3) розширені переваги. Головними чинниками у формуванні цінності бренду є такі: досвід використання; сприйняття споживача; сила переконання; зовнішній аспект; ім’я і репутація виробника; емоційні підстави. А отже, можливими напрямками у створенні додаткової цінності бренду можуть бути: підвищення рівня візуалізації бренду; впровадження інновацій, зорієнтованих на підвищення цінності бренду для споживачів; диференціація бренду, яка дозволяє споживачеві отримати додаткові відчутні і невідчутні переваги; репозиціонування на основі сучасних технологій та засобів реклами і комунікації з метою адаптації цінності бренду до ринкових умов; переформатування і зміна дистрибуції задля додаткових можливостей зробити бренд більш доступним для покупців, незалежно від місця перебування останніх. Таким чином формування додаткової цінності бренду, з одного боку, є основою створення додаткової цінності товару, з другого – розширення конкурентних позицій на ринку, підвищення загальної ефективності функціонування суб’єкта господарювання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/18358
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бренд як основа формування додаткової цінності товару.pdf450.6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.