Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/18304
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГоголь, Тетяна-
dc.contributor.authorHohol’, Tetiana-
dc.date.accessioned2017-04-03T12:17:40Z-
dc.date.available2017-04-03T12:17:40Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationГоголь, Т. Теоретичні засади формування брендів підприємств агропромислової сфери [Текст] / Тетяна Гоголь // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2016. – Вип. 4. – С. 116-127.uk_UA
dc.identifier.issn1993-0240-
dc.identifier.urihttp://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/18304-
dc.description.abstractОдним з елементів укріплення ринкових позицій, підвищення конкуренто- спроможності агропромислових підприємств на внутрішньому та світовому ринках є ефективне застосування інструментів брендингу. Метою є дослідження теоретичних засад формування брендів агропромислових підприємств. Здійснено порівняльний аналіз понять “бренд” та “торгова марка”. Узагальнено теоретичні підходи зарубіжних та вітчизняних вчених до визначення категорії „бренд”. Окреслено емоційні та психологічні ознаки бренду, що впливають на вибір споживача. Розглянуто основні функції бренду та здійснена їх класифікація. На основі комплексного аналізу існуючих публікацій визначено, що брендинг є новітньою технологією управління збутом та сприяє ефективному просуванню продукції на ринок. Розглянуто основні моделі брендингу та виокремлено їх класифікаційні ознаки. Доведена необхідність створення та підтримки бренду сучасними вітчизняними підприємствами. Охарактеризовано основні фактори впливу та виокремлено групи чинників, що впливають на побудову стратегії формування бренду. Обумовлено особливості формування брендів та просування продукції агропромислових підприємств. Проаналізовано теоретичні засади формування бренду, зроблено наступні висновки: по-перше, бренд, на відміну від торгової марки, здатен синтезувати інтегральну перевагу, що впливатиме на майбутню діяльність підприємства; по- друге, запропоновано авторське визначення бренду, що він являє собою сукупність взаємопов’язаних психологічних, функціональних, емоційних характеристик товару, які відображаються у назві, логотипі, символі, упаковці чи слогані і дають можливість відрізняти даний товар від продукту конкурента; по-третє, виокремлено основні класифікаційні ознаки моделей брендингу, такі, як: моделі створення бренду, моделі вартості бренду та моделі управління брендом; по-четверте, виділено основі фактори, що впливають на стратегію формування бренду агропромислових підприємств, такі як: ринкова кон’юнктура, брендова спадщина, економіко-політична ситуація, номенклатура продукції та характер комунікацій. Подальшого дослідження потребує розробка методичних підходів і методологій формування ефективної стратегії бренд-менеджменту агропромислових підприємств.uk_UA
dc.publisherТНЕУuk_UA
dc.subjectбрендuk_UA
dc.subjectторгова маркаuk_UA
dc.subjectфункції брендуuk_UA
dc.subjectбрендингuk_UA
dc.subjectмоделі брендингуuk_UA
dc.subjectстратегія формування брендуuk_UA
dc.subjectагропромислові підприємстваuk_UA
dc.titleТеоретичні засади формування брендів підприємств агропромислової сфериuk_UA
dc.title.alternativeTheoretical basis for developing brands of agro-industrial enterprisesuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2016 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гоголь Т..pdf461.42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.