Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/1684
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЧорна, Неля Петрівна-
dc.contributor.authorChorna, Nelya Petrivna-
dc.date.accessioned2016-05-17T07:29:21Z-
dc.date.available2016-05-17T07:29:21Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationЧорна Н. П. Інноваційний розвиток сфери виробництва продуктів харчування в умовах імперативу продовольчої безпеки : дис ... на здобуття наук. ступ. докт. екон. наук : спец 08.00.03 - економіка та управління національним господарством / Н. П. Чорна. – Національна академія Наук України. Інститут регіональних досліджень. - Львів, 2014. - 407 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/1684-
dc.description.abstractАНОТАЦІЯ Чорна Н. П. Інноваційний розвиток сфери виробництва продуктів харчування в умовах імперативу продовольчої безпеки. - Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук за спеціальністю 08.00.03 - економіка та управління національним господарством. - Миколаївський національний аграрний університет, Миколаїв, 2014. У роботі обґрунтовано теоретико-методологічні основи дослідження інноваційного розвитку сфери виробництва продуктів харчування в контексті забезпечення продовольчої безпеки держави. Обґрунтовано теоретичну сутність сфери виробництва продуктів харчування та інших понять, що використовуються у дослідженні, охарактеризовано суть та обґрунтовано принципи інноваційного розвитку сфери виробництва продуктів харчування. Запропоновано підходи до класифікації напрямів інноваційного розвитку у сфері виробництва продуктів харчування та здійснено їх характеристику. Проаналізовано нормативно-правове забезпечення якості продуктів харчування в Україні та інноваційного розвитку сфери виробництва продуктів харчування. Здійснено статистичний та картографічний аналіз перебігу сучасних процесів розвитку сфери виробництва продуктів харчування на державному та регіональному рівнях в Україні. Запропоновано шляхи активізації інноваційного розвитку сільського господарства та харчової промисловості у контексті забезпечення продовольчої безпеки в Україні. Обґрунтовано положення концепції активізації інноваційних процесів у сфері виробництва продуктів харчування в умовах імперативу продовольчої безпеки, окреслено шляхи інтенсифікації розвитку екологічного аграрного виробництва та модернізації сільського господарства у сфері виробництва продуктів харчування України. Ключові слова: сфера виробництва продуктів харчування, продовольча безпека, інноваційний розвиток, концепція, якість. ANNOTATION Chorna N. P. An innovative development of the sphere of food production in terms of the imperative of food security. - Manuscript. Dissertation for the degree of Doctor of Economics, specialty 08.00.03 -Economics and Management of National Economy. - Mykolaiv National Agrarian University, Mykolaiv, 2014. In the dissertation, the researcher motivated the theoretical and methodological foundations of research of innovative development of the sphere of food production in the context of providing food security of the state. The author motivated the theoretical nature of the sphere of food production and other concepts, used in the study of the essence, characterized the sense and motivated the principles of innovative development of the sphere of food production. The dissertation proposes approaches to classify the directions of innovative development of the sphere of food production and their characteristic was made. Regulatory support of the food quality in Ukraine and innovative development of the sphere of food production were analyzed. The author carried out the statistical and cartographic analysis of the course of current processes of the development of the sphere of food production at national and local levels in Ukraine. The researcher proposes the ways of activation of innovative development of agriculture and food industry in the context of providing food security in Ukraine. The theses of the conception of activation of innovative processes in the sphere of food production in terms of the imperative of food security were motivated in the dissertation, and the ways of intensification of the development of ecological agricultural production and modernization of agriculture in the sphere of food production of Ukraine were outlined. Key words: sphere of food production, food safety, innovative development, conception, quality.uk_UA
dc.subjectсфера виробництва продуктів харчуванняuk_UA
dc.subjectsphere of food productionuk_UA
dc.subjectпродовольча безпекаuk_UA
dc.subjectfood safetyuk_UA
dc.subjectінноваційний розвитокuk_UA
dc.subjectinnovative developmentuk_UA
dc.subjectконцепціяuk_UA
dc.subjectconceptionuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.titleІнноваційний розвиток сфери виробництва продуктів харчування в умовах імперативу продовольчої безпекиuk_UA
dc.title.alternativeAn innovative development of the sphere of food production in terms of the imperative of food securityuk_UA
dc.typeThesisuk_UA
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чорна Н. д.д..pdf6.12 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.