Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/15226
Назва: Прийоми порівняльної комплексної оцінки
Інші назви: Methods of comprehensive comparative evaluation
Автори: Спільник, Ірина Володимирівна
Ключові слова: аналіз
комплексна порівняльна оцінка
рейтинг
технічні прийоми
кількісна характеристика
єдина система показників
об'єкти оцінки
узагальнюючий показник
рейтинг
пріоритет
Дата публікації: 2002
Видавництво: Тернопіль, ТНЕУ, «Економічна думка»
Бібліографічний опис: Спільник, І. В. Прийоми комплексної порівняльної оцінки. / І.В. Спільник // Наукові записки. Збірник наукових праць кафедри економічного аналізу. – Тернопіль: ”Економічна думка“, 2002. – Випуск 11, ч. 1., – С. 50-55.
Короткий огляд (реферат): У ході обгрунтування управлінських рішень аналітику часто доводиться мати справу з необхідністю вибору певного об'єкта з числа альтернативних. При умові відсутності очевидних переваг вибір ускладнюється і потребує застосування певних технічних прийомів для одержання узагальнюючих кількісних характеристик за кожним із порівнюваних об'єктів. Найчастіше порівняльна комплексна оцінка застосовується для просторового співставлення деякої сукупності об'єктів на основі єдиної системи показників, що їх характеризують. За кожним об'єктом розраховується узагальнюючий показник, за допомогою якого здійснюється порівняльна оцінка та впорядкування за пріоритетами (рейтинг). Крім того, комплесна оцінка може здійснюватись для порівняння стану певного об'єкта, що характеризується сукупністю певних параметрів, за окремі часові проміжки. У цьому випадку отримують узагальнюючу оцінку, яка кількісно характеризує динаміку його розвитку в часі. Таке дослідження динаміки здійснюється на методичних засадах, тотожних порівняльній оцінці декількох об'єктів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/15226
ISSN: 1993-0259; 2219-4649
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
111прийоми комплексної порівняльної оцінки.pdf179.48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.