Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/13226
Назва: Культурна компетентність в Україні
Автори: Джонсон, Р. Бойд
Ключові слова: міжкультурна комунікація
культурна компетентність (СQ)
міжкультурна взаємодія
Шкала культурної компетентності (СОБ)
замінність
Дата публікації: 2014
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Джонсон, Р. Б. Культурна компетентність в Україні [Текст] / Р. Бойд Джонсон // Журнал європейської економіки. - 2014. - Т. 13, № 3. - С. 236-247.
Короткий огляд (реферат): Процес глобалізації сприяє постійному зростанню культурної компетентності (СQ). У статті висвітлено результати дослідження СQS, проведеного в Україні протягом 2012-2013 років. Вивчення проблеми відбувалося в три етапи. Етап І охоплював переклад та адаптацію Шкали культурної компетентності (СQS) для української аудиторії з використанням двох фокус-груп, що нараховували 17 респондентів. Етап II містив тестування перекладеної Шкали культурної компетентності для 300 респондентів-учасників. Етап III полягав у впровадженні Шкали культурної компетентності (СQS) в систему моніторингу по всій Україні. Кількість респондентів налічувала приблизно 1800 чоловік. Інструмент було перекладено на українську та російську мови; пробне тестування проводилося під час пілотного етапу, а збір даних здійснювався по всій території України. Результати дослідження є значним внеском у розуміння значення культурної компетентності в неамериканському середовищі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/13226
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 13 (№3) Вересень 2014

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Джонсон Р..pdf206.29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.