Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/12258
Назва: Планування та управління фінансовими ресурсами територіальної громади
Автори: Кириленко, О. П.
Малиняк, Б. С.
Письменний, В. В.
Русін, В. М.
Ключові слова: бюджетний процес
видатки місцевих бюджетів
доходи місцевих бюджетів
комунальні підприємства
міжбюджетні трансферти
місцеві бюджети
територіальні громади
фінансові ресурси
фінансовий контроль
Дата публікації: 2015
Видавництво: Київ, "ВІ ЕН ЕЙ"
Бібліографічний опис: Планування та управління фінансовими ресурсами територіальної громади [Електронний ресурс] : навч. посіб. / О. П. Кириленко, Б. С. Малиняк, В. В. Письменний, В. М. Русін. - К. : Підприємство "ВІ ЕН ЕЙ", 2015. - 396 с.
Короткий огляд (реферат): Розкрито особливості формування і використання фінансових ресурсів територіальних громад, враховуючи переваги та недоліки бюджетної децентралізації. Значну увагу приділено виявленню наслідків бюджетної реформи для удосконалення видатків місцевих бюджетів. Проведено аналіз складу доходів місцевих бюджетів та визначено можливості органів місцевого самоврядування у їх формуванні. Охарактеризовано систему міжбюджетних відносин і виявлено перспективи вирішення проблем територіальних громад за допомогою трансфертної політики. Обґрунтовано заходи з забезпечення прозорості бюджетного процесу, поліпшення взаємодії його учасників. Оцінено фінансовий стан комунальних підприємств та визначено участь місцевої влади в управлінні ними. Виявлено можливості посилення фінансового контролю на місцевому рівні в умовах демократизації суспільного життя. Значну увагу приділено розкриттю потенційних джерел залучення коштів для територіальних громад. Вироблено рекомендації з усунення корупції у сфері формування та використання фінансових ресурсів органів місцевого самоврядування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/12258
ISBN: 978-966-97526-1-1
Розташовується у зібраннях:Підручники і навчальні посібники

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Планування та управління фін.рес.pdf5.95 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.