Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/10781
Назва: Регулювання державного сектору економіки на національному та регіональному рівнях
Інші назви: Adjusting of state sector of economy on national and regional levels
Автори: Богач, Юрій Аркадійович
Bogach, Y. A.
Ключові слова: державний сектор
державна власність
державні фінанси
функціональні механізми регулювання державного сектору
система інституційного забезпечення регулювання
функціональний розподіл регулювання державного сектору економіки
Дата публікації: 2010
Бібліографічний опис: Богач, Юрій Аркадійович. Регулювання державного сектору економіки на національному та регіональному рівнях [Текст] : дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / Юрій Аркадійович Богач. - Тернопіль : ТНЕУ, 2010. - 240 с.
Короткий огляд (реферат): АНОТАЦІЯ Богач Ю.А. Регулювання державного сектору економіки на національному та регіональному рівнях. – Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціа- льністю 08.00.03 – економіка та управління національним господарством. – Тернопіль- ський національний економічний університет. Тернопіль. 2011. Дисертація присвячена проблемам регулювання державного сектору економіки на національному і регіональному рівнях. У роботі окреслено теоретико-методологічні засади регулювання державного сектору, встановлено його місце і роль як об’єкта ре- гулювання. Визначено функціональні механізми регулювання державного сектору економіки, ідентифіковано проблеми регулювання та сформовано рекомендації щодо удосконалення функціонально-цільової структури регуляторних механізмів. Запропо- новано критерії вибору механізмів трансформації державних унітарних підприємств, які дозволять оптимізувати масштаб і структуру державного сектору економіки для забезпечення максимальної соціальної та економічної ефективності його функціону- вання. Удосконалено механізм фінансування державного сектору, який посилює сти- мулюючу дію фінансового забезпечення розвитку державних підприємств. Розроблено концепцію функціонального розподілу регулювання державного сектору економіки між національним і регіональним рівнями, яка дозволяє вирішувати завдання щодо ре- гулювання державного сектору економіки на загальнодержавному і регіональному рів- нях при оптимальному використанні ресурсів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/10781
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dic_Bogach.pdf2.08 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.