Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/10469
Назва: Соціальні ефекти застосування інструментів податкового регулювання
Автори: Амбрик, Лілія Петрівна
Задворна, Ольга
Ключові слова: Інструменти податкового регулювання, соціальні ефекти, прогресивна шкала оподаткування доходів фізичних осіб, податок на доходи фізичних осіб, податкова знижка, податкова соціальна пільга, спрощена система оподаткування.
Дата публікації: 2014
Видавництво: Інвестиції: практика та досвід
Серія/номер: ;№16
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено соціальні ефекти застосування інструментів податкового регулювання. Обґрунтовано доцільність застосування спрощеної системи оподаткування з метою забезпечення зайнятості населення України. Встановлено роль податкової знижки у забезпеченні інвестицій у людський капітал в Україні. Визначено роль прогресивної шкали оподаткування доходів фізичних осіб у забезпеченні соціальної справедливості в оподаткуванні. Здійснено компаративний аналіз вітчизняної та зарубіжної практики оподаткування доходів фізичних осіб. Досліджено, що більшість країн-членів Європейського Союзу застосовують прогресивну шкалу оподаткування доходів фізичних осіб. Встановлено, що принцип соціальної справедливості в оподаткуванні порушується в Україні. Проаналізовано вплив податкової соціальної пільги на реальні доходи громадян з невисоким рівнем життя. Детерміновано роль податкової соціальної пільги у підтримці сімей з дітьми. Окреслено вектори посилення соціальної складової оподаткування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/10469
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ambryk, Zadvorna Social Effects of Application of Tax Regulation Instruments.pdf245.28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.