Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/8113
Назва: Децентралізація влади – шлях до народовладдя
Автори: Чудик, Наталія Олегівна
Ключові слова: децентралізація влади
органи місцевого самоврядування
передача повноважень
справжнє народовладдя
Дата публікації: 2016
Бібліографічний опис: Чудик Н.О. Децентралізація влади – шлях до народовладдя / Н.О. Чудик // Актуальні проблеми правознавства — 2016. – Випуск 1. – С. 78-83.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто теоретичні й практичні питання децентралізації влади. Акцентовано на тому, що закладена в нормах Конституції і законодавства України правова основа механізмів здійснення децентралізації не повною мірою відповідає філософії Європейської хартії місцевого самоврядування. Зроблено висновок, що проведенню децентралізації з реальною передачею повноважень для справжньої самодостатності місцевого самоврядування нині перешкоджає низка об’єктивних і суб’єктивних небезпек розвитку небажаних політичних наслідків. Та, як стверджує автор, альтернативи децентралізації немає. Бо саме здійснення успішної децентралізації влади є запорукою ефективного територіального розвитку та забезпечення справжнього народовладдя в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/8113
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
24.docx38.94 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.