Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/7898
Назва: ФІНАНСОВО-ПРАВОВІ АСПЕКТИ БОРГОВИХ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ УКРАЇНИ ТА ПРАВОВІ КОЛІЗІЇ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНИМ БОРГОМ
Інші назви: FINANCIAL AND LEGAL ASPECTS OF UKRAINE'S DEBT AND LEGAL CONFLICTS OF PUBLIC DEBT MANAGEMENT
Автори: Карапетян, Ольга Михайлівна
Ключові слова: боргові зобов’язання
борг
управління державним боргом
правове регулювання державного боргу
активне управління державним боргом.
боргова політика
Дата публікації: 2016
Видавництво: Дніпропетровськ, Дніпропетровський аграрно-економічний уніврситет
Бібліографічний опис: 5. Карапетян О.М. Фінансово-правові аспекти боргових зобов’язань України та правові колізії управління державним боргом / О. М. Карапетян, А.В. Філімонова // Ефективна економіка. - 2016. - № 11.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто поняття державного боргу як фінансово-правової категорії та визначено основні елементи концепції його правової природи. Визначено, що передумовою ефективного функціонування управління державним боргом є забезпечення фінансово-правової бази для здійснення внутрішніх і зовнішніх запозичень, обслуговування державного боргу. У статті вказано на суттєві невідповідності у базових законодавчих актах і умов запозичення урядом за погодженням із державними фінансовими інституціями. Аргументовано доведено, що у рамках діючої нормативно-правової системи не врегульованими залишилися такі аспекти кредитної діяльності держави як відсутність стратегічних орієнтирів розміру і структури державного боргу та процес управління державним боргом в цілому. Встановлено, що з метою покращення правового регулювання державного боргу доцільним є урегулювання операцій активного управління борговим зобов’язаннями, принципи проведення таких операцій.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/7898
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
фінансово-правові аспекти боргових зобовязань.pdf604.08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.