Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/6548
Назва: Сучасний стан та перспективи розвитку банківського кредитування
Інші назви: The current state and prospects of development of bank crediting
Автори: Чайковський, Ярослав Іванович
Ключові слова: кредитна діяльність банківських установ
загальні активи банків
кредитний портфель
валовий внутрішній продукт (ВВП)
темп інфляції
облікова ставка Національного банку України
проблемні кредити
кредити, надані суб'єктам господарювання
Дата публікації: 2005
Видавництво: Київ, "Знання"
Бібліографічний опис: Чайковський, Я. Сучасний стан та перспективи розвитку банківського кредитування / Я. Чайковський // Банківська справа.– 2005.– № 2.– С. 36-47.
Короткий огляд (реферат): Проведено аналіз динаміки вимог за кредитами, наданими банками в економіку та частки кредитного портфеля в обсязі сукупних активів банківських установ України. Порівняно темпи зростання кредитних вкладень і валового внутрішнього продукту (ВВП) та визначено частку банківських кредитів у ВВП. Досліджено динаміку кредитів, наданих банківськими установами в економіку України, за термінами користування та динаміку інфляційних процесів, облікової ставки Національного банку України і частки довготермінових кредитів у кредитному портфелі банківських установ України. Проаналізовано якість кредитного портфеля банків та динаміку кредитів, наданих установами банків в економіку України в 2002-2003 рр., за видами економічної діяльності. На основі проведеного аналізу тенденцій, що відображають кількісні та якісні сторони розвитку кредитної діяльності банків, обґрунтовано програму удосконалення системи банківського кредитування позичальників, яка охоплює нормативно-правові (організаційні) та економічні напрямки функціонування кредиту в економіці.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/6548
Розташовується у зібраннях:Статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.