Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/4670
Назва: Українська національна символіка як репрезентант національної ідентичності.
Інші назви: Ukrainian national symbolism as a representant of national identity.
Автори: Шумка, Михайлина
Ключові слова: символ
symbol,
національна ідентичність
national іdentity,
гімн.
trident,
прапор
flag,
тризуб
anthem.
Дата публікації: 2016
Видавництво: Актуальні проблеми філософії та соціології. - 2016. - Вип. 9
Бібліографічний опис: Шумка, М. Л. Українська національна символіка як репрезентант національної ідентичності / Михайлина Леонівна Шумка // Актуальні проблеми філософії та соціології. Науково-практичний журнал. Випуск 9. Одеса. –2016. – С.153-158.
Короткий огляд (реферат): У статті ведеться аналіз поняття «символ» та розкривається зміст та значимість української національної символіки як чинника національної ідентичності у творенні української незалежної держави. Автор зауважує, що етноментальні особливості народу, його світобачення, ціннісні орієнтири, історична пам’ять акумулюються в символах. У дослідженні відмічено, що Тризуб є національним символом нашої культурної традиції із значимим державницьким змістом. Автор також наголошує на значимості тексту Гімну як величного державного символу, який відображає ті найголовніші цінності нації, які кожен за будь-яких умов готовий відстоювати. Це переконливо підтвердили українці, які піднялися на заклик Майдану відстояти ідею незалежності. В історії кожного народу є постаті, з якими пов’язані доленосні події. Для українців – це Тарас Шевченко, Степан Бандера, герої Крут, Майдану. Вони змінили світогляд української нації та постали символами жертовності за національну незалежну державу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/4670
Розташовується у зібраннях:Статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.